Galerie PolhusGalerie Polhus

Galerie Polhus

In Nijkerk op de Veluwe, daar was een mooie plek met een prachtige galerie, dicht bij het centrum. De Eerste Nijkerkse Galerie Polhus. De galerie stond in de tuin van een monumentaal pand uit 1903 en was in de zomer van 2005 opgericht door de kunstenares Janny van de Beek.

De eerste expositie was geheel gewijd aan eigen werken. Nu is de galerie  een beeldentuin geworden, uitsluitend bestemd voor het tonen van werk van gerenommeerde en bekende kunstenaars.  En inmiddels  is Janny VERHUISD!  naar Aalten. Daar heeft ze een doorstart gemaakt in de vorm van een beeldentuin.

  Het liefst toont Janny in haar beeldentuin figuratief, realistisch en ruimtelijk werk.  Ook is haar liefde voor de abstracte kunst gegroeid  in de loop der jaren en is er met regelmaat werk te zien   van het constructivisme, het mathematische werk en liefhebbers van ' De Stijl' ' De met zorg aangeklede openingen van exposities waren een groot succes en daar gaat zij nu mee door en is het hele seizoen geopend van mei tot en met oktober.

Ook is er in het atelier werk in stock, beelden en schilderijen te zien van made by Jans.

De openingstijden zijn Vrijdag- Zaterdag en Zondag van 13.00 uur tot en met 17.00 uur.