Galerie PolhusGalerie Polhus

Galerie Polhus

In Nijkerk op de Veluwe, een mooie plek om te bezoeken, dicht bij het centrum, staat op een mooie locatie een galerie: De Eerste Nijkerkse Galerie Polhus. Deze galerie staat in de tuin van een monumentaal pand uit 1903 en is in de zomer van 2005 opgericht door de kunstenares Janny van Steeg.

De eerste expositie was geheel gewijd aan eigen werken. Nu is de galerie uitsluitend bestemd voor het tonen van werk van gerenommeerde en bekende kunstenaars. Het liefst toont Janny in haar galerie figuratief, realistisch en ruimtelijk werk.  Ook is haar liefde voor de abstracte kunst gegroeid  in de loop der jaren en is er met regelmaat werk te zien   van het constructivisme, het mathematische werk en liefhebbers van ' De Stijl' ' De met zorg aangeklede openingen van exposities zijn een groot succes.

De exposities duren maximaal twee maanden en er hangen werken van minimaal twee, maar meestal meerdere kunstenaars, die elkaar kunnen versterken door de contrasterende werken. Deze wisselende exposities bevatten werken, die met uiterste zorg bij elkaar gebracht worden, zodat het effect van de tentoongestelde kunstwerken optimaal is.

Galerie Polhus