Galerie PolhusGalerie Polhus

Nu Versterkende contrasten van 12 mei t/m 27 oktober

Een zomerlang tot in de herfst kunt u genieten van beelden in steen, cortenstaal gips, hout, zink en marmer. 
En een variatie van schilderijen van Jans.
Natuur, kunst en gastvrijheid. Vrij entree.

Gonny Beljaars Balgoij

Krachtige intense koppen zijn het, die Gonny Beljaars uit haar handen laat groeien. Ruw, rauw en toch ook aristocratisch zoals ze overkomen, lijken het direct uit de aarde getrokken archaïsche hoofden met een uitgesproken karakter en enigszins strenge uitstraling, met in de verte enige reminiscenties aan het werk van Giacometti. Maar dan anders natuurlijk. Ze  is gefascineerd door begrippen als energie, krach, macht, glorie en verval, waarbij menselijke vormen worden gemanipuleerd en vervormd.

Jan Herbrink Leusden

Jan Herbrink werkt veel in hardsteen Zijn beelden zijn overwegend non-figuratief met een voorliefde voor mathematische strengheid en concepten. Beelhouwen is voor hem een serieuze aangelegenheid. Zijn werkwijze is veelal planmatig en systematisch. Een uitdaging is het enerzijds zo goed mogelijk uitvoeren van dat plan en het anderzijds op tijd loslaten.

Han Lammers Heerde

Met zijn rationele ontwerpen maakt beeldend kunstenaar Han Lammers een vertaalslag van wiskundige vergelijkingen naar tastbare driedimensionale beelden, veelal uitgevoerd in zink. Dit levert geometrisch, abstract werk op dat gekenmerkt wordt door concrete en zuivere vormen. In die zin voelt Lammers zich verwant aan het minimalisme en constructivisme. Omdat geometrische vormen de basis vormen van zijn werk, ontstaan er sculpturen waarbij iedere vorm van toeval en dus verrassing op voorhand uitgesloten is. Het werk van Lammers valt uiteen in massieve, gesloten vormen met een statisch karakter en meer open en vloeiende vormen met een dynamisch (en soms lyrisch) karakter

Marc Deeleman Berg en Dal

Marc Deeleman laat zijn beelden van Cortenstaal liever voor zich spreken dan er veel woorden aan te wijden. Zonder duidelijk vooropgezet plan begint hij aan een beeld dat vervolgens al experimenterend zijn vorm krijgt. In het proces spelen intuïtie, spontaniteit en toeval een belangrijke rol. Hij zoekt in  zijn beelden een balans in vlakken, lijnen en structuren.

Joke L C van Beetem Den Dolder

Joke L C van Beetem vervaardigt beeldhouwwerk  in natuursteen. Haar vormgeving is abstract, geometrisch en organisch.
Ze is geschoold in techniek door beeldhouwers en steenhouwers in binnen - en uit buitenland en voortswerkzaam vanuit eigen autonome ontwikkeling.

Willem Doodeheefver Aalten

Willem Doodeheefver is archeoloog van beroep, en tekent zijn archeologische vondsten. Hij maakt ook prachtige beelden in hout en brons,  Hij kreeg als kind de kunst met de ' paplepel' mee van van het kunstenaarsechtpaar Joop en Truus Doodeheefver- Kremer. Hij is geïnspireerd door de mooie natuur in zijn omgeving, met oog voor schoonheid en detail.  Liefde en verbondenheid kunnen we zien en ontdekken in de abstracte en figuratieve vormgeving.

Made by Jans Aalten

 Kannen zijn net mensen, tenminste, Jans geeft er een menselijke gemoedstoestand aan, met een knipoog. Oud, eigenwijs of zelfs simpel of ongelukkig , toch blijven het kannen, groot en met een ingetogen kleurenpalet. Rustgevend ook. Wat ook te zien zal zijn is juist het kleine, vooral portretjes of de dieren en dan de hele kleine die vaak onopgemerkt blijven. Juist die kleine diertjes die ze vindt, die niet meer vliegen kunnen, geeft ze zo, op een paneeltje een tweede leven.