Galerie PolhusGalerie Polhus

Zachte winter van 11 februari t/m 25 maart

    In een winterse sfeer, zachte tinten, abstractie en impressie van de natuur, reliëfs, fonkelend geslepen en geblazen glas en zacht porselein met matte kristalglazuren..

Harm Visser Nijkerk

Harm Visser (Nijkerk) schildert in zachte tonen en matte acrylverf met uiterste precisie in een gestileerde stijl. Hij blijft dicht bij de natuurlijke tinten van de landschappen en de landschapselementen die hem inspireren: hij zoekt de ruimte, het doorkijkje bij een rietkraag, daar waar je zou willen zijn om tot rust te komen. Met uiterste zorgvuldigheid zet hij de sfeer op het paneel, overzichtelijk en te begrijpen. Ieder kunstwerk is voor hem een belevenis. Als denker en zoeker weet Harm de bijna mystieke sfeer vast te leggen van het coulisselandschap in de mist: het weten dat achter de zichtbare lagen er meer is dan we zien kunnen.


Anja Nieuwold Groningen

.'Haar meest recente kunstwerken gaan over kleur. Deze werken zijn een soort van biografie, maar in plaats van woorden gebruikt zij kleur om hart en ziel van het onderwerp te beschrijven. Deze aanpak resulteert in min of meer abstracte werken. En hoewel het originele onderwerp van alles kan zijn, heeft het eindresultaat toch vaak iets weg van een landschap of ruimte

Hein Severijns Reuver

De keramist Hein Severijns ( 1936 ) is een meester op de draaischijf. Het draaien met de weerbarstige porseleinklei en het gebruik van de moeilijk te hanteren zijdematte kristalglazuren vormen voor hem een uitdaging.

Na meer dan 50 jaar met keramiek bezig te zijn geweest, met een langzame maar stelselmatige ontwikkeling van vele details, is hij tot de overtuiging gekomen dat hij de geleidelijke evolutie van zijn huidige werkwijze moet voortzetten, totdat hij zijn enige en onbereikbare doel heeft bereikt, namelijk om éénmaal het perfecte object te realiseren.

Albert Seubring Leerdam

 

Met zijn valmanschap en technische perfectie steunt Albert Seubring (Leerdam) op de erfenis van 200 jaar ambachtelijk glas bewerken van Royal Leerdam Crystal, het bedrijf waar hij nog steeds een band mee heeft. Sinds 2012 opereert Albert onder de naam ‘Het Kroonjuweeltje’ als zelfstandig glaskunstenaar. Hij beheerst de ambachtelijke technieken, heeft vakkennis en zoekt als glaskunstenaar naar het evenwicht in de verhouding tussen de balans van het object en de dynamiek die het object uitstraalt. Ook reflectie speelt een belangrijke rol in zijn werk. Op basis van zijn meesterschap werkt hij samen met een groot aantal bekende kunstenaars, interieurontwerpers, restaurateurs, designers en architecten.

Herman Coppus Ravenstein

Al het werk van Herman Coppus (Ravenstein) is geometrisch abstract. De basiselementen in zijn werk zijn ritme, structuur en patronen. Zijn projecten zijn vaak opgebouwd als reliëf, uit materialen zoals papier, transparante folies, glas, metaal of hout. In de papierreliëfs speelt licht en schaduw een belangrijke rol. Met het toevoegen van kleuren door middel van directe en indirecte kleur- en lichtreflecties worden er in de reliëfs verrassende effecten bereikt.