Galerie PolhusGalerie Polhus

Verleidingen van 11 maart t/m 29 april 2012

Opening op zondag 11 maart om 3 uur door raadslid en kunstliefhebber Mariëlle Broekman van der Pers, muzikale omlijsting met gitaar en Braziliaanse zang door Arthuro en Irene.

Een expositie van internationale allure

Dang Duong Bang Denemarken

Geboren in Hanoi, Vietnam, studeerde daar Biochemie. Tijdens zijn studie behield hij zijn liefde voor kunst en vooral de traditionele Vietnamese schilderkunst. Naast zijn drukke baan als wetenschapper heeft hij altijd geschilderd en zich verdiept in verschillende technieken. Hij wil de Aziatische schoonheid en Vietnamese atmosfeer overbrengen naar de Westerse wereld om zo een brug te vormen tussen Oost en West. Hij exposeert o.a. in Japan, China, Denemarken, Zuid-Korea en de Verenigde Staten.

Marja Steinmetz Utrecht

Zoals het leven zelf is, zo zou je ook Marja’s doosobjecten met diverse stadia in het leven kunnen associëren. Haar objecten hebben een uniek karakter. Van laagsgewijs opgebouwde grillige blauwe golven of tot in de finesses glad gemaakte kleurrijke ronde vormen. Als de mensheid zelf, compleet met innerlijke diepten die voor anderen verborgen blijven. Maar ze zijn ook gewoon leuk als opbergdoos waarin je je spulletjes kunt doen en herinneringen in kunt bewaren. Zo’n doos met deksel mét geheime inhoud intrigeert sowieso.

Nicole Carvajal Leiden

Nicole schildert kleine toneel stukjes, thrillers met veel aanwijzingen maar zonder “clou”... daar kan men in blijven dwalen. Ze reist veel en bezoekt musea, pikt op wat zich voordoet en haar bagage groeit: ze wordt een oog. Haar neiging tot decoratie en “sampling” wil zij tot iets interessants omvormen en het wordt een gedicht in vorm en kleur. Nicole is geboren in Chili.

Nikos Tsilogiannis Utrecht

Nikos is geboren in Griekenland en geïnspireerd door een van de grootste beeldhouwers van de 20e eeuw Henry Moore en een liefhebber van Vasily Kandinsky. Zijn beelden, soms levensgroot, barsten van kleur en de plastische vormen. Hij werkt met corten staal, hout en brons. Sinds 2001 werkt Nikos samen met Klasina Wieringa onder de naam Niklaz. Samen maken ze toegepaste kunst. Nikos ontwerpt en zorgt voor de uitvoering, waarna Klasina het beschildert.