Galerie PolhusGalerie Polhus

Van moederdag tot vaderdag van 10 mei t/m 21 juni 2009

Deze expositie wordt geopend op zondag 10 mei om drie uur door de kunstenaar en bioloog Leendert de Boer, met een muzikale omlijsting van Ezra Hortensius.

Judith Stam Zeewolde

Slaat alles in haar op wat in haar leefomgeving gebeurt. Haar inspiratie haalt zij uit de dagelijkse dingen rondom thuis of op reis. “Opzien tegen de afwas of samen zingen” je ziet het terug in haar olieverf schilderijen. Haar werk is zowel illustratief als figuratief. Zij entertaint mensen. Haar schilderijen dienen zich aan als was het een blijspel. Kleurig en monumentaal, soms gedetailleerd en fijn, maar altijd vol humor.

Angela Teunissen Amsterdam

Angela Teunissen heeft in opdracht van een Spaans ecologisch olijfolie bedrijf Spiritu_ Santo een kunstzinnig mond geblazen fles ontworpen. Deze fles is in een beperkte oplage geblazen en is tevens een prachtig sieraad op tafel en te gebruiken. De heerlijk geurende en op ambachtelijke wijze verkregen goudgroene olijfolie van het Spaanse platteland mag wel de grand cru onder de olijfolie soorten genoemd worden! Dit prachtig ontwerp is ook tijdens de expositie te bewonderen en te bestellen. Op 19 ok. tijdens de Finisage van de expositie zal Angela Teunissen zelf aanwezig zijn om haar ontwerp toe te lichten en te demonsteren. Ook zullen enkele geblazen geluksringen te zien zijn

Gea Karhof Edam

Haar werk neemt in de wereld van de prentkunst een unieke plaats in. Na haar opleiding aan de Rietveldacademie ontwikkelde zij een heel persoonlijke toepassing van de etstechniek. Ze maakt reizen naar verre cultuurgebieden welke een eindeloze inspiratiebron vormen. Maar ook de striphelden uit haar jeugd krijgen een plaats in haar werk, waarin heden en verleden in een sprookjesachtige wereld samenkomen. De prenten van Gea Karhof worden in een beperkte oplage gedrukt en daarna met de hand ingekleurd. Ondanks deze bewerkelijke techniek heeft ze een indrukwekkende lijst van jaarlijkse tentoonstellingen en grafiekbiennales in binnen- en buitenland.

Nicolette Eenhorst Utrecht

Volgde beeldhouwlessen aan de Hogeschool Diemen en nog steeds aan de Gooische Academie in Laren: “Want als beeldhouwster ben je nooit uigeleerd”. Mens en dier zijn voor Nicolette de belangrijkste inspiratiebronnen. Het lijnenspel is in haar werkt het belangrijkste. Ze heeft in de loop der jaren een ontwikkeling doorgemaakt van klassiek figuratief naar een zekere mate van abstractie, met name in het werk in steen. In haar bronzen heeft ze juist meer oog voor detail en is haar werk, afhankelijk van het materiaal waarmee ze werkt, veelal uitgesproken realistisch. De aankoop van de gemeente Enschede van haar beeld ‘De stille tocht’, ter nagedachtenis van de slachtoffers van de vuurwerkramp, beschouwt zij als een belangrijke gebeurtenis in haar bestaan als beeldhouwster.