Galerie PolhusGalerie Polhus

Expositie van 11 september t/m 23 oktober 2011

Opening op zondag 11 september om 3 uur door levensgenieter en levenskunstenaar Hans Brouwer, muzikale omlijsting door Ezra Hortensius.

Astrid Trügg Amersfoort / Edinburgh

Zij gebruikt hoofdzakelijk lijm die vermengd is met pigment. Op deze wijze produceert zij haar eigen verf die verwarmd moet worden om ermee te kunnen werken. Zij voegt ook regelmatig emulsie of grafiet toe aan de verf. Collage is een belangrijk onderdeel van haar werk die wordt gebruikt als textuur, de tekst zelf is daarbij niet van belang. Wel gebruikt zij graag oude vergeelde kranten en scheursels om het geschiedenis en sentiment element te versterken. Op deze wijze werkt zij ook aan stillevens. Dit onderwerp is niet de taal van het sublieme, echter door de ogen van Astrid Trügg kunnen wij ons richten op vorm en functie, kleur, lijn en textuur. Hierdoor kan men een zachte, meer menselijke schoonheid vinden, de schoonheid van het alledaagse en dat is uiteindelijk waar het om gaat.

Babke Moelee Wijlre

Babke werkt figuratief, haar beelden zijn lief, de 'aaibaarheidsfactor' hoog en de lichaamstaal duidelijk. Gezichtjes worden niet uitgewerkt, dat is ook niet nodig. Zij houdt er van om te spelen met verschillende elementen en materialen, zoals water en edelstenen. Hiermee versterkt zij het contrast tussen hard en zacht, glad en ruw. Ook werkt Babke graag met stof om haar kledingstukken,

zoals grote hoeden en lieve rokjes en jurkjes, te creëren. Hier is haar modeachtergrond duidelijk terug te zien, dit zijn niet zomaar “lapjes”, zij werkt de patronen tot in detail uit! Dit samenspel van technieken en haar specifieke gebruik van patin, maakt haar beelden zeer uniek.

Jan Wijers `s-Hertogenbosch

Jan omschrijft zijn kunstwerken als theatraal en barok. Zijn werk is opgebouwd uit platen klei en daarmee creëert hij onder andere beelden, doosjes, schalen en kandelaars. In vorm en kleur verwijst hij naar het heden, maar ook naar het verleden. De kunstwerken zijn vrolijk, trendy, vol stippen, strepen, goud- en zilveraccenten. Fraai en stijlvol is het zwart-wit keramiek.

Judith Stam Zeewolde

Slaat alles in haar op wat in haar leefomgeving gebeurt. Haar inspiratie haalt zij uit de dagelijkse dingen rondom thuis of op reis. “Opzien tegen de afwas of samen zingen” je ziet het terug in haar olieverf schilderijen. Haar werk is zowel illustratief als figuratief. Zij entertaint mensen. Haar schilderijen dienen zich aan als was het een blijspel. Kleurig en monumentaal, soms gedetailleerd en fijn, maar altijd vol humor.