Galerie PolhusGalerie Polhus

Reizen van 18 mei t/m 29 juni 2008

Opening zondag 18 mei om drie uur door kunstenaar Cees Otte. Muzikale omlijsting wordt verzorgd door Rene Speelman.

Floris en Hennie Schrijver Amersfoort

Geboren en getogen in Amersfoort, zijn ooit begonnen met restjes verf uit de schoenreparatiezaak van hun vader. De basis voor een latere succesvolle carriere als kunstschilder. Hun schilderijen vallen onder de noemer naïef realistisch. Voor hun composities kiezen zij over het algemeen voor Amersfoortse straatjes, pleintjes en grachten. Nu laten ze enkele werken van de Provence en Nederland zien.

Hans Langbroek Arnhem

Probeert met zijn eigen kleurgebruik en vanuit ongebruikelijke gezichtspunten de gevels uit de Provence hun gezicht te laten zien. Het felle mediterrane licht speelt een spel met de schaduwen die op de muren, deuren en raamkozijnen vallen. Het Zuid-Franse landschap is een favoriete vakantiestek en hij schildert al jaren in deze prachtige streek.

Henk en Henni Haselaar Laren

Schilderden met veel passie over hun geliefde vakantielanden. Zo bezochten ze onder andere Mexico, Toscane, Tibet en de Provence, waarvan verschillende impressies te zien zullen zijn. Henk en Henni zijn een begrip in Hilversum en omgeving door de vele lessen die ze hebben gegeven in de schilderkunst en door hun grote oeuvre.

Ima Amu

Zijn schilderijen vertellen over het leven in Afrika. Achter elk schilderij zit een verhaal. Hij werd geboren in Ukehe, Nigeria, waar hij regelmatig naar terug reist om inspiratie op te doen en de cultuur van zijn land weer op te snuiven. Zo laat hij “zijn” wereld zien, wat ook een beetje zijn vakantiewereld is geworden.

Jannie van der Wel Berkhout

Haar objecten bouwt zij meestal op uit plakken klei. Gebouwen uit haar omgeving, maar ook uit Toscane, vormen voor haar een inspiratiebron. Ook maakt zij boten, die soms doen denken aan arken, zeilboten of vrachtschepen. Met haar in steengoed gebakken bootjes varen wij naar San Gimignano en andere huizen van Italiaanse architectuur.

Till Donner

Till vormde haar eerste figuren uit de klei van het Julianaplantsoen, waar ze als kind speelde. Jarenlang heeft zij er plezier in gehad om de klei zelf uit de grond te halen en er dan mee te werken. Al haar tijd gaat op in het creëren, altijd op zoek naar iets nieuws.

Pleun Stroet

Pleun werkt zowel met klei, steen als met was. Zij maakt guitige figuurtjes die duidelijk plezier in het leven hebben. De objecten van Till en Pleun reizen nu als het ware naar de vakantielanden.