Galerie PolhusGalerie Polhus

Overrompelen van 16 november t/m 21 december 2008

De opening, met een muzikaal tintje, is op zondag 16 november om drie uur en zal geopend worden door Jannie Kalverda.

Els van Niekerk Utrecht

Veel kijken naar kunst en natuur en geraakt zijn door de lijnen en het licht, hebben geleid tot een geheel eigen manier van werken. Na jarenlang schilderen op doek onderzoekt zij nu de mogelijkheden die houtskool, conté en pastelkrijt haar te bieden hebben om tot een goed beeld te komen.Afgewogen vormen en impulsieve lijnen wisselen elkaar af. Zij houdt van strak en eenvoud en schuwt het onverwachte niet, want:

  'Zolang er wit is      volgen er meestal wel       scenes of gebeurtenissen'

Uit  'Wit'  een gedicht van K. Schippers, 2003.

Alie Kalverda Alkmaar

Volgde de opleiding beeldende vorming bij de Nieuwe Academie te Alkmaar. Haar grote inspiratiebron is mens en dier ... in de dans om het bestaan, ... in een hommage tot ... of vanwege maatschappelijke issues. Haar werk is open, ze reageert op de dingen om haar heen en uit dat op haar geheel eigen wijze. Het is werk met een knipoog. Vooral haar bronzen paarden zullen te zien zijn.

Jaap van Atten Nijkerk

Begon op zijn 20e levensjaar als persfotograaf in Dronten en ging hierna door met vrij fotowerk en exposities. De laatste jaren fotografeert hij veel in zijn woonomgeving Nijkerk. Zijn liefde voor de natuur en vooral de polder Arkemheen, uit zich in deze schitterende fotoreportage in winterse sfeer.

Lia Koster Utrecht

Volgde de Academie voor Beeldende Kunsten Utrecht. Haar objecten van geblazen glas stralen van een transparante schoonheid. De organische vormen beelden o.a. “vroege herfst”, “natte zomer” en “waternimf“ uit. Ook van haar hand grote buitenbeelden van glas gevat in staal en glas-in- lood.

Nettie Kordes Wageningen

Volgde de docenten opleiding aan de Hogeschool voor Kunsten en behaalde daarna haar doctoraal Kunsthistorie. Op het ritme van de aanhoudende golfslag van het water van de Rijn verschijnen tekens en herinneringen, zwevend langs de horizon en boven het landschap. “Ik heb in mijn landschappen geen illusie van diepte willen verbeelden, maar eerder een spirituele diepte waarin tevens de materie manifest zichtbaar aanwezig blijft.”