Galerie PolhusGalerie Polhus

Oog voor de natuur van 7 september t/m 19 oktober 2014

Deze tentoonstelling zal veel landschappelijke werken tonen en schitterend keramiek met natuurlijke elementen. Ook schilderijen van dieren en mensen die zich, nu het herfstig wordt, zich binnen verpozen. Van grote landschappen tot kleine werkjes met boleten, of een hertje, verscholen tussen het groen, zullen te bewonderen zijn. Zo wordt het in de verscheidenheid van de uitvoeringen opnieuw een gevarieerde natuurtentoonstelling! U bent van harte welkom! .

Bert Strijbos Zutphen

Als voornamelijk plein-airschilder ervaart en voelt Bert Strijbos ( Zutphen) het landschap-in-beweging, de bocht in een rivier, een weg, een blauwe heuvel in de verte met voorbijtrekkende wolkenformaties. Al die vormen, die bewegingen van licht en diepte legt hij vast in zijn schilderijen. Door het urenlang alleen zijn met het landschap, het opnemen van de details, geeft het landschap zijn verhalen prijs. Zijn diverse werken zijn in hun diversiteit ontroerend.

Barbara Bläsing Amersfoort

Barbara Bläsing (Amersfoort) wordt geïnspireerd door de natuur, de veranderingen van de materie van de ene in de andere vorm, zichtbaar en tastbaar maar ook mysterieus; drager van het leven, de wereld achter het gewone. De door haar gecreëerde keramische objecten hebben als basis natuurvindsels en dragen deze veelal. Zij doen niet onder voor de schoonheid van de vindsels en zijn pas te onderscheiden na nauwkeurig kijken.

Joke Plomp Hasselt

Het werk van Joke Plomp (Hasselt) is duidelijk herkenbaar door haar fijnzinnige kleurkeuze die al haar schilderwerken tekenen. De aquarellen (haar voorkeur), pastels en oliepastels stralen een onmiskenbare sfeer uit bij zowel de portretten van volwassenen en kinderen, natuurtaferelen alsook  de stads- en dorpsgezichten. Deze laatste gezichten zijn ook portretten, cultuurportretten. Haar werk nodigt uit tot stil-zijn.

An Luthart Heemstede


 

De realistische olieverfschilderijen van de Hollandse landschappen van An Luthart ((Heemstede) hebben gemeen dat zij alle een bijzondere lichtval hebben. Het is die lichtval die de kunstenares zoekt, waarop zij wacht als er een mooi plekje is ontdekt om vervolgens geraakt en met passie haar impressie vast te leggen.  Met dezelfde passie worden dieren geschilderd, met inlevingsgevoel voor hun karakters.


Roderick Brenninkmeijer Nijmegen

Dat ene schijnbaar onopvallende veld in het bos dat je dierbaar is. Of die wandelomgeving die telkens weer verrast, omdat deze elke keer weer helemaal anders lijkt. Die ene plaats in de natuur die op een of andere manier veel persoonlijke betekenis heeft. In zijn schilderijen zoekt Brenninkmeijer juist naar zulke plekjes om deze te kunnen herbeleven. Deze figuratieve schilder uit Nijmegen laat de verf, het hout of doek en de ruwheid van streek en toets het belangrijkste werk doen. Samen zijn ze een ingetogen uitnodiging om even stil te staan en uit te kijken. Met zijn landschappen levert Brenninkmeijer je het moment om even bij stil te staan.

Angela Teunissen Amsterdam

Angela Teunissen heeft in opdracht van een Spaans ecologisch olijfolie bedrijf Spiritu_ Santo een kunstzinnig mond geblazen fles ontworpen. Deze fles is in een beperkte oplage geblazen en is tevens een prachtig sieraad op tafel en te gebruiken. De heerlijk geurende en op ambachtelijke wijze verkregen goudgroene olijfolie van het Spaanse platteland mag wel de grand cru onder de olijfolie soorten genoemd worden! Dit prachtig ontwerp is ook tijdens de expositie te bewonderen en te bestellen. Op 19 ok. tijdens de Finisage van de expositie zal Angela Teunissen zelf aanwezig zijn om haar ontwerp toe te lichten en te demonsteren. Ook zullen enkele geblazen geluksringen te zien zijn