Galerie PolhusGalerie Polhus

Expositie van 6 november t/m 18 december 2011

Opening op zondag 6 november om 3 uur door dhr. Karel Hoenderdos, muzikale omlijsting met zang en piano door Sophie Boas.

Adri Geelhoed `s-Heer Hendrikskinderen

Hoewel zijn liefde voor het landschap groot is, heeft hij nooit overwogen boer te worden. Hij wilde een creatief beroep. "Romans schrijven of schilderijen maken, dat zat er altijd wel een beetje in." Hij houdt van de ruimtelijkheid van het door mensenhand gemaakte Zeeuwse landschap. “Het is de eenzaamheid die me aanspreekt. Je bent er altijd alleen. Dat is misschien toch wel de romantische kijk die ik er op heb.”

Andrijana Martinovic Gasselte

Haar bekende vogelsculpturen zijn ontdaan van alle overbodige massa. Haar beelden tonen zowel kwetsbaarheid als kracht. Ze zijn tegelijk toegankelijk en introvert. Hetzelfde is het geval met haar portretten. De kwetsbare en tegelijk expressieve beelden tonen de essentie van de geportretteerde.

Bert Strijbos Zutphen

Als voornamelijk plein-airschilder ervaart en voelt Bert Strijbos ( Zutphen) het landschap-in-beweging, de bocht in een rivier, een weg, een blauwe heuvel in de verte met voorbijtrekkende wolkenformaties. Al die vormen, die bewegingen van licht en diepte legt hij vast in zijn schilderijen. Door het urenlang alleen zijn met het landschap, het opnemen van de details, geeft het landschap zijn verhalen prijs. Zijn diverse werken zijn in hun diversiteit ontroerend.

Harm Visser Nijkerk

Harm Visser (Nijkerk) schildert in zachte tonen en matte acrylverf met uiterste precisie in een gestileerde stijl. Hij blijft dicht bij de natuurlijke tinten van de landschappen en de landschapselementen die hem inspireren: hij zoekt de ruimte, het doorkijkje bij een rietkraag, daar waar je zou willen zijn om tot rust te komen. Met uiterste zorgvuldigheid zet hij de sfeer op het paneel, overzichtelijk en te begrijpen. Ieder kunstwerk is voor hem een belevenis. Als denker en zoeker weet Harm de bijna mystieke sfeer vast te leggen van het coulisselandschap in de mist: het weten dat achter de zichtbare lagen er meer is dan we zien kunnen.


Ine Koopmans Nijkerk

Naast haar ruimtelijk werk, o.a. haar geabstraheerde dierfiguren, koeien en paarden, haar geliefde onderwerp, is zij ook altijd blijven schilderen. In haar schilderwerk geeft zij een eigentijdse weergave van impressies, die te maken hebben met gevoelens en emoties, die soms een ingehouden dreiging uitstralen, net zoals de tijd waarin wij leven.