Galerie PolhusGalerie Polhus

Expositie van 6 november t/m 18 december 2011

Opening op zondag 6 november om 3 uur door dhr. Karel Hoenderdos, muzikale omlijsting met zang en piano door Sophie Boas.

Adri Geelhoed `s-Heer Hendrikskinderen

Hoewel zijn liefde voor het landschap groot is, heeft hij nooit overwogen boer te worden. Hij wilde een creatief beroep. "Romans schrijven of schilderijen maken, dat zat er altijd wel een beetje in." Hij houdt van de ruimtelijkheid van het door mensenhand gemaakte Zeeuwse landschap. “Het is de eenzaamheid die me aanspreekt. Je bent er altijd alleen. Dat is misschien toch wel de romantische kijk die ik er op heb.”

Andrijana Martinovic Gasselte

Haar bekende vogelsculpturen zijn ontdaan van alle overbodige massa. Haar beelden tonen zowel kwetsbaarheid als kracht. Ze zijn tegelijk toegankelijk en introvert. Hetzelfde is het geval met haar portretten. De kwetsbare en tegelijk expressieve beelden tonen de essentie van de geportretteerde.

Bert Strijbos Zutphen

Als voornamelijk plein-airschilder ervaart en voelt Bert Strijbos ( Zutphen) het landschap-in-beweging, de bocht in een rivier, een weg, een blauwe heuvel in de verte met voorbijtrekkende wolkenformaties. Al die vormen, die bewegingen van licht en diepte legt hij vast in zijn schilderijen. Door het urenlang alleen zijn met het landschap, het opnemen van de details, geeft het landschap zijn verhalen prijs. Zijn diverse werken zijn in hun diversiteit ontroerend.

Harm Visser Nijkerk

Harm Visser (Nijkerk)
Zachte tonen, dichtbij de natuurlijke tinten en matte acrylverf; daar werkt Harm graag mee. “Ik kies een klein palet, overzichtelijk en te begrijpen”, zegt Harm. Hij schildert met uiterste precisie in een gestileerde stijl. Hij vervolgt: “Vanuit mijn wereld probeer ik de wereld om mij heen vast te leggen. Juist de mist in het landschap vind ik mooi, het brengt je op de rand van het mystieke”. Harm is een denker en zoeker. Hij probeert je te raken met zijn werk. Lagen en lijnen brengen je dieper in zijn werk. "Soms is het zoeken naar ruimte. Fysieke ruimte, maar ook ruimte op mijn paneel. Zoeken naar open plekken, achter bosschages en rietkragen. Je wilt er naar toe, het ervaren. Een plek om even uit te blazen tussen grassen en bomen”, licht Harm toe. Het afgelopen jaar is hij bezig geweest met een nieuwe manier van werken. Nog meer de nadruk leggen op de lagen in het landschap. Alsof je in een kijkdoos kijkt. Hij weet nog niet precies welke richting hij in wil slaan. Elk kunstwerk is voor Harm een belevenis!


Ine Koopmans Nijkerk

Naast haar ruimtelijk werk, o.a. haar geabstraheerde dierfiguren, koeien en paarden, haar geliefde onderwerp, is zij ook altijd blijven schilderen. In haar schilderwerk geeft zij een eigentijdse weergave van impressies, die te maken hebben met gevoelens en emoties, die soms een ingehouden dreiging uitstralen, net zoals de tijd waarin wij leven.