Galerie PolhusGalerie Polhus

Expositie van 7 november t/m 19 december 2010

Feestelijke opening op zondag 7 november om 3 uur door bioloog schrijver kunstenaar Leendert de Boer, muzikale omlijsting door R&B zangeres Miryel.

Erik Bosma Maarssen

Centrale thema in zijn werk is verlangen. Realiseert de mens zich dat het verlangen naar iets of iemand zijn leven grotendeels beïnvloedt? Deze vraag inspireert hem. Zijn werken (carborundumdrukken) tonen realistisch geschilderde mensen in een abstracte omgeving waaruit details zijn weggelaten. Deze bijna lege, met enkele subtiele lijntjes geaccentueerde omgeving, versterkt het opgaan in een eigen gedachtewereld van de afgebeelde persoon. In 2011 viel hem de eer te beurt Erica Terpstra te mogen portretteren voor het Tv-programma ‘Sterren op het doek’.

Niels Schouten Tienhoven

Hij houdt van uitgestrekte lijnen met een horizon erboven en zoekt de spanning in die horizon. Wijdsheid en ruimte in en boven het landschap roept een sterke hang naar vrijheid op. Het schilderen geeft hem dat gevoel van vrijheid en is uiteindelijk een vorm van magie.

Jetty Bregman Putten

Nadat zij een aantal jaren met steenhakken bezig is geweest, vond zij haar bestemming in het fijnere werk van het zilversmeden. Haar oorbellen, ringen en halssieraden zijn zowel elegant als stoer. Soms zijn haar zilveren sieraden gecombineerd met andere materialen, zoals koper, hout en goud en soms met miniatuur schilderijtjes van beeldend kunstenaar Harm Visser. Ook edelstenen en halfedelstenen verfraaien haar creaties.

Marion Visione Amsterdam

Alles wat de kunstenaar mag hopen te bereiken is een diepe sympathie voor de wereld om hem heen - om het onderscheid tussen zichzelf en al het andere te verliezen - en van hieruit te creëren. Marion Visione werkt binnen een historisch bewustzijn dat zoekt naar tijdloosheid. Haar bronzen beelden lijken culturele overlevenden - overwegend vrouwenfiguren getekend en vervormd door tijd. De doelen van elegantie en ingetogenheid worden bereikt door hun blijkbaar fragiele opbouw en dynamische vorm.