Galerie PolhusGalerie Polhus

Natuurlijk Kunst van 12 september t/m 24 oktober 2010

Feestelijke opening op zondag 12 september om 3 uur door mr. drs. Hugo Doornhof, muzikale omlijsting door Duo Sofietje.

Dick Mirande Amsterdam

Studeerde in Utrecht, aan de Academie Artibus. Hij heeft veel gereisd, altijd met een oog voor de details in micro-ecologie. Veel van zijn realistische werk vereren de natuur en laten de schoonheid van verval en voor gebruikte en verbleekte objecten zien. Tijdens één van Dicks lange reizen heeft zich een drama voltrokken. De meeste van zijn schilderijen (90%) die waren opgeslagen zijn door een enorme brand verloren gegaan. De tegeltableaus die nu geëxposeerd worden, stonden daar niet en zijn gelukkig gespaard gebleven. Ondanks deze tegenslag is er nieuw werk verschenen, kleurig en humoristisch.

Hans Buenk Zwolle

De Overijsselse natuur aan de rand van Zwolle is een bron van inspiratie, waarin ook steeds vaker de geduldige bewoner de koe centraal staat. Zijn palet is kleurrijk, zijn schilderingen nemen je mee naar al die mooie plekken die de natuur ons nog te bieden heeft. Ook het gebied tussen Nijkerk en Bunschoten heeft Hans, fietsend over de dijk, ontdekt en vastgelegd.

Marjan Loman Putten

Volgde de Vrije Academie voor de Beeldende Kunsten in Nunspeet. Het liefst schildert zij koeien, in allerlei technieken en formaten en ze vindt het belangrijk dat de oude koeienrassen en kleurslagen behouden blijven. Het is voor haar een uitdaging om iets van het innerlijk van het dier weer te geven en hoopt zo over te brengen dat ieder levend wezen uniek en waardevol is. Ook schildert zij geiten en schapen.

Beeldhouwgroup MetaMorf Ermelo

Alice Broer-Boeff, Julia Scholten, Ineke Crans, Ineke Zwijnenburg, Cootje Gerritsen, Mayke Plenter-Wijnhoven, Emke Kuiper

Hebben allen hun opleiding aan de Vrije Academie van Nunspeet genoten. De veelzijdigheid is groot en de gebruikte materialen zijn heel divers. Zo zullen er keramieken, bronzen, allerlei steensoorten, houten en glazen objecten te zien zijn met uitstapjes naar roestvrij staal of betonijzer. De accenten kunnen in de intermenselijke verhoudingen liggen, op de natuur geïnspireerd zijn of zeggenschap hebben, door asymmetrische vormen of een vloeiend lijnenspel.