Galerie PolhusGalerie Polhus

Natuur van 11 november t/m 16 december 2012

Opening op zondag 11 nov. om 3 uur met een korte inleiding van Ruud Weenink. Muzikale omlijsting door Sophie Boas en Rowan Schuddeboom.

Andrijana Martinovic Gasselte

Haar bekende vogelsculpturen zijn ontdaan van alle overbodige massa. Haar beelden tonen zowel kwetsbaarheid als kracht. Ze zijn tegelijk toegankelijk en introvert. Hetzelfde is het geval met haar portretten. De kwetsbare en tegelijk expressieve beelden tonen de essentie van de geportretteerde.

Angela Teunissen Amsterdam

Angela Teunissen heeft in opdracht van een Spaans ecologisch olijfolie bedrijf Spiritu_ Santo een kunstzinnig mond geblazen fles ontworpen. Deze fles is in een beperkte oplage geblazen en is tevens een prachtig sieraad op tafel en te gebruiken. De heerlijk geurende en op ambachtelijke wijze verkregen goudgroene olijfolie van het Spaanse platteland mag wel de grand cru onder de olijfolie soorten genoemd worden! Dit prachtig ontwerp is ook tijdens de expositie te bewonderen en te bestellen. Op 19 ok. tijdens de Finisage van de expositie zal Angela Teunissen zelf aanwezig zijn om haar ontwerp toe te lichten en te demonsteren. Ook zullen enkele geblazen geluksringen te zien zijn

An Luthart Heemstede


 

De realistische olieverfschilderijen van de Hollandse landschappen van An Luthart ((Heemstede) hebben gemeen dat zij alle een bijzondere lichtval hebben. Het is die lichtval die de kunstenares zoekt, waarop zij wacht als er een mooi plekje is ontdekt om vervolgens geraakt en met passie haar impressie vast te leggen.  Met dezelfde passie worden dieren geschilderd, met inlevingsgevoel voor hun karakters.


Saskia Wevers Zwolle

De hele vroege ochtend heeft haar voorkeur. De ontwakende dag met nevel, lange schaduwen en frisheid: dat wil ze vasthouden. In een losse toets ontstaan beelden, waarin de mens meestal ontbreekt. Sfeer is hierbij belangrijker dan weergave van de werkelijkheid. Ook de drager, de keuze om het hout of canvas in een kleur te gronden of niet, bepaalt de stemming van haar werken.

Ruud Weenink Ermelo

Opgegroeid midden in de natuur was hij al op jonge leeftijd geboeid door vogels. Hij ontwikkelde zich als groot tekentalent, eerst met potlood en later na zijn opleiding als docent tekenen gebruikte hij ook de technieken aquarel, gouache, acryl en pen. Tot op de dag van vandaag schildert hij met plezier allerlei soorten vogels in hun leefomgeving.

Roel Gort Woudrichem

Gefascineerd door de schoonheid van het alledaagse is het met name de dierenwereld die hem inspireert. Krachtig maar met gevoel weet hij de karakteristieken van zijn onderwerp treffend vast te leggen. In het gewone ziet hij het bijzondere. Hij creƫert, giet en patineert zijn beelden zelf.

Marianne Wijermars Amsterdam

Met name in de recente werken van Marianne Wijermars waarin mensbeelden centraal staan, treedt de spanning aan het licht tussen het impliciete en het expliciete, tussen wat aan het licht wordt prijs gegeven en wat verborgen blijft. Kwetsbaarheid en kracht zijn andere aspecten. Ze werkt voornamelijk in steen; dat is het materiaal dat haar de gewenste productieve weerstand biedt.