Galerie PolhusGalerie Polhus

Expositie van 20 maart t/m 24 april 2011

Opening op zondag 20 maart om 3 uur door docent kunstgeschiedenis en beeldende vakken Piet Looij, muzikale omlijsting door R&B zangeres Miryel.

Luk Versluys Leuven

Idolen, zo noemt Luk zijn nieuwste reeks strakke terracotta beelden. De inspiratie komt uit de Oudheid, met name de Cycladische kunst (c.a. 2000 v.C.), de veelkleurige uitvoering is zeer hedendaags en typisch Versluys... Typisch zeker, geestig, vaak erg humoristisch en natuurlijk poëtisch.

Alide Bouwsema Roelofs Lunteren

Zij schildert veel portretten en mensfiguren, zowel in opdracht als in haar vrije werk. Meestal gebruikt ze acryl op doek maar werkt ook in olieverf, pastel krijt en aquarel. Ze probeert een bepaalde stemming weer te geven, waarbij lichtval, kleur, zachte vormen en toetsen belangrijk zijn. Ze voelt zich erg verwant met de impressionisten en de Haagse School als Breitner en Israels. Voor haar werk gaat ze uit van de direct waarneembare omgeving, waarbij ze gebruik maakt van foto’s en modellen.

Jan Bouwsema Lunteren

Jan zijn schilderijen met als voorstelling bloemen, mensfiguren en landschappen in losse toetsen geschilderd zijn een wisselwerking tussen vlakken en lijnen. Waarbij de kijker voortdurend nieuwe kleuren en vormen ontdekt. De kleuren zijn in verschillende lagen opgebracht, waarbij het geheel een transparantie en zachtheid krijgt. Zo probeert hij de beschouwer mee te nemen in de sfeer van het schilderij. Hij gaat uit van de directe waarneembare omgeving, maar wil haar niet kopiëren. Al schilderend is hij steeds op zoek naar evenwicht tussen abstractie en figuratie.