Galerie PolhusGalerie Polhus

Expositie van 14 maart t/m 18 april 2010

Opening op zondag 14 maart om 3 uur door wethouder van kunst en cultuur dhr. Theo Manten, muzikale omlijsting door Ezra Hortensius.

Ton Kraanen Amersfoort

“Alle begin is moeilijk. Met een schilderij is dat zeker het geval. Als je begint weet je nooit of je het goed doet. Wel kun je later zien of je het goed gedaan hebt. Je kunt dan pas zeggen of het gelukt is. Maar hoe het komt dat het lukt weet je ook niet. Daarom schilder ik er nog tientallen om te weten te komen waarom het mij lukte. Vandaar de grote serie bloemen, maar ook koeien, apen, vissen, paarden, portretten en landschappen op mijn atelier. Het boeit mij, het te weten waarom? Het niet weten vind ik belangrijker dan het weten. Het resultaat wordt dan beter (niet mooier, maar beter). Het blijft een geheim.”

Angela Teunissen Amsterdam

Angela Teunissen heeft in opdracht van een Spaans ecologisch olijfolie bedrijf Spiritu_ Santo een kunstzinnig mond geblazen fles ontworpen. Deze fles is in een beperkte oplage geblazen en is tevens een prachtig sieraad op tafel en te gebruiken. De heerlijk geurende en op ambachtelijke wijze verkregen goudgroene olijfolie van het Spaanse platteland mag wel de grand cru onder de olijfolie soorten genoemd worden! Dit prachtig ontwerp is ook tijdens de expositie te bewonderen en te bestellen. Op 19 ok. tijdens de Finisage van de expositie zal Angela Teunissen zelf aanwezig zijn om haar ontwerp toe te lichten en te demonsteren. Ook zullen enkele geblazen geluksringen te zien zijn

Marinus Goené Utrecht

Is kunstschilder en beeldhouwer, opgeleid aan de Utrechtse Academie Artibus, waar hij ook Ton Kraanen leerde kennen. Rien Goené heeft zich altijd met verschillende disciplines bezig gehouden en begon zijn carrière als kunstenaar net na de Tweede Wereldoorlog. Hij is dan zestien en in het bezit van veel talent en doorzettingsvermogen. Hij volgde de richtingen esthetische vormgeving, boetseren en monumentale schilderkunst bij Mar Diemel en Abram Stokhof de Jong. Op talloze exposities in binnen- en buitenland is zijn werk te zien geweest. Het Stedelijk Museum in Amsterdam, het Centraal Museum Utrecht, Slot Zeist, Molmö Zweden en in galeries in Hagen, Wuppertal, Genève en Chicago.

Dirk Boer Nijkerk

Hij studeerde in 2001 in Amsterdam af als edelsmid en richtte in 2008 DéBé Juwelen op om zijn creativiteit meer ruimte te geven. Dirk Boer ontwerpt sieraden met een 3D programma. Hierdoor is het eindresultaat voordat het met de hand gemaakt wordt fotorealistisch zichtbaar. De sieraden van Dirk Boer kenmerken zich door strakke lijnen en verrassende combinaties van materialen. Hij werkt onder andere met goud, zilver, hout, roestvrij staal en een groot scala aan edelstenen.