Galerie PolhusGalerie Polhus

Mens - Beeld van 15 maart t/m 26 april 2015

Mens - Beeld, een expositie waarin de mens en het kind centraal staat.

Deze wordt verbeeld in de verstilde schilderijen, de fotografie en de sculpturen.

De glasobjecten versterken de vormen en kleuren en staan op zich zelf uniek te zijn! 

Patrick Siemons Nijkerkerveen

Patrick Siemons (Nijkerkerveen) bedenkt als fotodesigner (een combinatie van fotografie, photoshop, after effects en webapplicaties) verrassende toepassingen en geeft een nieuwe dimensie aan fotografie. Zijn serene foto’s van jonge meisjes in een oude, voorname omgeving illustreren zijn bijzondere combinatorische vaardigheden: de juiste locatie, de juiste (kleding)stylist en visagist. De zorgvuldige nabewerking vervolmaken de gecreëerde beelden van zijn Fine Art fotoshoots.

Judith Lansink Amsterdam

Zij tast in haar schilderijen de mogelijkheden af om een complexe inhoud weer te geven in een eenvoudig en krachtig beeld. Meestal krijgt dat vorm in een monumentale ruimte met sterke lichtval, contrasterend in een subtiel verstilde atmosfeer. Om deze atmosfeer de gewenste diepte en tonaliteit te geven, bouwt Judith haar schilderijen op zoals de oude meesters, met meerdere verflagen. De afmetingen van haar werken zijn vrij groot en haar stijl is realistisch. Daardoor kan een toeschouwer mentaal de ruimte betreden en de sfeer ervaren

Marion Visione Amsterdam

Alles wat de kunstenaar mag hopen te bereiken is een diepe sympathie voor de wereld om hem heen - om het onderscheid tussen zichzelf en al het andere te verliezen - en van hieruit te creëren. Marion Visione werkt binnen een historisch bewustzijn dat zoekt naar tijdloosheid. Haar bronzen beelden lijken culturele overlevenden - overwegend vrouwenfiguren getekend en vervormd door tijd. De doelen van elegantie en ingetogenheid worden bereikt door hun blijkbaar fragiele opbouw en dynamische vorm.

Thea Figee Utrecht

Thea Figee (Utrecht) is een veelzijdig beeldend kunstenaar. Tussen haar schilderijen en prenten in gemengde grafische technieken en de geblazen glasobjecten is een constante wisselwerking. Zij wordt tot nieuwe werken geïnspireerd door de schoonheid van de natuur, de dynamiek van de constante beweging en verandering, de grootsheid van een herfstlucht, de stille wereld van een sloot met planten en dieren, maar ook de tere schoonheid van een libel. Haar werken getuigen van een invoelende geest.

Lia Kok Amersfoort

.

Lia’s  werk ademt over het algemeen een wat nostalgische poëzie, serene berusting en (ingehouden) emotie. Zij communiceert over een existentieel levensgevoel.

Het centrale thema in haar werk is ‘de mens met een verhaal’. Je kan ook zeggen ‘de menselijke existentie in zijn kwetsbaarheid en tegelijkertijd zijn kracht en schoonheid’. In het vastleggen van een bevroren moment in verf brengt zij het op een hoger plan en schemert er iets door van het menselijk bestaan in zijn vragen, zijn dramatiek en mysterie.