Galerie PolhusGalerie Polhus

'It's crazy to believe in silly things' van 26 augustus t/m 27 oktober 2018

033 FOTOSTAD organiseert in de hele regio van het netnummer 033 op vele plaatsen en mooie locaties, exposities..
In voorbereiding op 033Fotostad gaan Patrick Siemons, Anna Skubisz en Diane Kelderman een samenwerking aan. Een fotograaf en twee beeldend kunstenaars op zoek naar gezamenlijke thema’s en verhalen. Langzamerhand ontstaat er een wereld waarin witte beelden zich vertonen langs de gefotografeerde bosrand en waarin getekende wezens de bomen bevolken. Een mens heeft vleugels, een vogel heeft benen en de bomen in het bos buigen zich naar elkaar toe. De vraag is: hoe gek is het eigenlijk om in dwaze dingen te geloven?

 Op de expositie zijn foto’s te zien van Patrick Siemons, beelden van Anna Skubisz en tekeningen en schilderijen van Diane Kelderman. Als gastexposant heeft Galerie Polhus Hannah Blom toegevoegd met haar subtiele grassen van metaal.


Patrick Siemons Nijkerkerveen

Patrick Siemons (Nijkerkerveen) bedenkt als fotodesigner (een combinatie van fotografie, photoshop, after effects en webapplicaties) verrassende toepassingen en geeft een nieuwe dimensie aan fotografie. Zijn serene foto’s van jonge meisjes in een oude, voorname omgeving illustreren zijn bijzondere combinatorische vaardigheden: de juiste locatie, de juiste (kleding)stylist en visagist. De zorgvuldige nabewerking vervolmaken de gecreëerde beelden van zijn Fine Art fotoshoots.

Anna Skubisz AmersfoortAnna Skubisz is een kunstenaar die houdt van het maakproces. Al makend laat ze zich leiden door wat ze ziet ontstaan. Ze werkt in twee disciplines; ze maakt zowel illustraties als ruimtelijke objecten. Wat ze ook maakt ze streeft ernaar een beeld te maken waar ze zelf van kan houden.

Hannah Blom Amersfoort

Hannah Blom maakt beelden. Beelden die verrassen, prikkelen, zoeken en spelen. Zowel figuratief als abstract wordt er gezocht naar een spannende en niet voor de hand liggende vormentaal. Lassend, lijmend, naaiend, knopend zoekt zij haar weg de ruimte in. Soms naar model, soms naar aanleiding van een opdracht, soms vrij werkend zoekt zij een weg die de vanzelfsprekendheid achter zich laat. Ook nadat een beeld klaar is moet het vragen oproepen, een open ruimte creëren voor de waarnemer. Ruimte om te spelen en mee te spelen.

Diane Kelderman Amersfoort

Haar kunstwerken ontstaan door te werken met fragiele potloodlijnen en gewassen inkt. Of ook met dik aangezet krijt, op papier of linnen, vaak in meerdere lagen, als sporen van het zoeken naar de juiste lijn om het beeld tevoorschijn te laten komen.