Galerie PolhusGalerie Polhus

Het Zichtbare en Onzichtbare van 11 november t/m 16 december 2018

Coren Geus haar verstilde stillevens, fotografisch weergegeven en de zorgvuldig gekozen composities ,zijn uitgebalanceerd en geabstraheerd. Hein Severijns met elegante vazen van porselein in zijdematte kristalglazuren wordt een verfijnde combinatie.
Linda Verkaaik haar werk is een belevenis op zich, die je moet ondergaan. Figuren zweven boven het water .Het wordt een dans.. Chorea.

Linda Verkaaik Nijkerk

Haar werk heeft zich vanaf 1992 ontwikkeld in de richting van architecturale toepassingen. Een beeld met een functie, een bank met een verhaal. Maar altijd is dat verhaal het vertrekpunt voor een ontwerp. Vanaf diezelfde tijd ontstaan ook de autonome, landschappelijke projecten. Door de tijdelijkheid ervan, het vluchtige karakter van de materialen, soms het gebruik van geluid, licht, of performances, komen ze dichterbij de kern, dan de berekende opdrachten. In die zin, zijn ze te beschouwen als essentiële vingeroefeningen voor het definitief geplaatste werk.

Coren Geus Julianadorp

Coren Geus (Julianadorp) heeft zich altijd het meest aangetrokken gevoeld tot de verstilling van het stilleven. Dat is iets waar zij wat aan kan toevoegen. En dan vooral glas. Want het spel van licht en donker en de opdracht die ze zichzelf geeft om van iets ogenschijnlijks simpels iets interessants te maken, daarvoor is glas het allermooist. Het schilderen van glas is het schilderen van transparantie, soms is het bijna het schilderen van niets. Door haar zorgvuldig gekozen composities en het meer dan fotografisch weergeven van de objecten op het linnen, komt zij tot een verfijnde abstractie. Haar werk is — zowel in techniek als in emotie — heel gebalanceerd, neigt naar perfectie met heel veel stilte.Hein Severijns Reuver

De keramist Hein Severijns ( 1936 ) is een meester op de draaischijf. Het draaien met de weerbarstige porseleinklei en het gebruik van de moeilijk te hanteren zijdematte kristalglazuren vormen voor hem een uitdaging.

Na meer dan 50 jaar met keramiek bezig te zijn geweest, met een langzame maar stelselmatige ontwikkeling van vele details, is hij tot de overtuiging gekomen dat hij de geleidelijke evolutie van zijn huidige werkwijze moet voortzetten, totdat hij zijn enige en onbereikbare doel heeft bereikt, namelijk om éénmaal het perfecte object te realiseren.