Galerie PolhusGalerie Polhus

Fotografie, beelden en glas van 9 november t/m 21 december 2014

Fotografie, met 'De ziel van het woud ' van Luuk Huiskes, Still, Entrance en Lost in space, o.a. van Jacobien de Korte en Fine-Art en Beauty van Patrick Siemons.

Beelden van Alied Nyp Holman en glasobjecten van Hermine van der Does.

Luuk Huiskes Utrecht

De schilderwerken van LUUK HUISKES (Den Bilt)  werken bevreemdend in op de kijker en roepen vragen op. De reacties zijn die van het eigenlijk niet herkennen van dat wat een landschap lijkt te zijn. Het lijken foto’s maar zijn het niet. De getoonde landschappen zijn mystieke werkelijkheden vanuit een andere dimensie. Ze zijn misschien het decor van zielen, of metaforen van de ziel van een woud, de ziel van de kunstenaar…, intrigerend en fascinerend. De kijker wordt aangeraden de kracht van het beeld slechts te ondergaan..

Jacobien de Korte Den Haag

Autonoom fotograaf Jacobien de Korte (Den Haag) heeft oog voor detail, haar  zorgvuldig samengestelde series vertonen een boeiend lijnenspel, wat op het eerste gezicht sterk en abstract oogt.  Maar ook schoonheid en verstilling gaan hand in hand. En wie langer kijkt, ervaart ook het mysterieuze, want wat gebeurt er en wat zien we? Dat kan de beschouwer zelf invullen.


Alied Nyp-Holman Emmen

De stijl van beeldend kunstenaar ALIED  NYP-HOLMAN ( Emmen)  is monumentaal en authentiek. Door de strakke maar zeer evenwichtige lijnvoering imponeren haar beelden. De krachtige uitstraling wint aan spanning door de subtiele vervormingen van natuurlijke verhoudingen en de met veel aandacht uitgevoerde verschuivingen van volumes. De beelden worden eerst in klei gevormd, daarna in brons gegoten en vervolgens door de kunstenaar bijgewerkt en met grote zorg gepatineerd.

Patrick Siemons Nijkerkerveen

Patrick Siemons (Nijkerkerveen) bedenkt als fotodesigner (een combinatie van fotografie, photoshop, after effects en webapplicaties) verrassende toepassingen en geeft een nieuwe dimensie aan fotografie. Zijn serene foto’s van jonge meisjes in een oude, voorname omgeving illustreren zijn bijzondere combinatorische vaardigheden: de juiste locatie, de juiste (kleding)stylist en visagist. De zorgvuldige nabewerking vervolmaken de gecreëerde beelden van zijn Fine Art fotoshoots.

Hermine van der Does Laren ( gld)

HERMINE VAN DER DOES (Laren) is glaskunstenaar en glazenier, ontwerpt en vervaardigt glasobjecten voor binnens- en buitenshuis, glasdeuren, -ramen en -wanden. Haar inspiratie vindt zij in de onuitputtelijke micro- en macrostructuren in de natuur. Vaktechnisch is zij veelzijdig gespecialiseerd: zij beheerst de glasbewerkingstechnieken glas-in-lood, restaureren, brandschilderen, glasapplicatie, casting en zandstralen. Haar specialiteit is het maken van passende glasontwerpen bij opdrachten voor specifieke locaties of bijzondere gelegenheden.