Galerie PolhusGalerie Polhus

Fernweh van 13 mei t/m 24 juni 2012

Opening op zondag 13 mei om 3 uur door schrijfster Nina Bakker, muzikale omlijsting door Tom Willems & Cie op o.a. balofoon

Heleen Schaeffner Nijkerk

Zoals de meeste schilders tekent  ook Heleen Schaeffner ( Nijkerk) veelvuldig. Zij houdt van de ingetogen tonen van houtskool en de sobere glans van OostIndische inkt. Juist door het gebruik van zwart-wit komen verborgen structuren aan het licht. Aanleiding voor een werk is meestal de ontroering die een plek teweeg brengt. Terug in het atelier wordt het tekenen ‘componeren’ en zo groeit een landschap dat is doorweven met herinneringen aan andere plekken. Heleen wil bereiken dat de kijker zelf in die plek wordt binnengeleid en er steeds weer naar terugkeert.

Luk Versluys Leuven

Idolen, zo noemt Luk zijn nieuwste reeks strakke terracotta beelden. De inspiratie komt uit de Oudheid, met name de Cycladische kunst (c.a. 2000 v.C.), de veelkleurige uitvoering is zeer hedendaags en typisch Versluys... Typisch zeker, geestig, vaak erg humoristisch en natuurlijk poëtisch.

Thea Figee Utrecht

Thea Figee (Utrecht) is een veelzijdig beeldend kunstenaar. Tussen haar schilderijen en prenten in gemengde grafische technieken en de geblazen glasobjecten is een constante wisselwerking. Zij wordt tot nieuwe werken geïnspireerd door de schoonheid van de natuur, de dynamiek van de constante beweging en verandering, de grootsheid van een herfstlucht, de stille wereld van een sloot met planten en dieren, maar ook de tere schoonheid van een libel. Haar werken getuigen van een invoelende geest.