Galerie PolhusGalerie Polhus

Fantasie en Werkelijkheid van 11 januari t/m 22 februari 2009

Deze expositie zal op zondag 11 januari om drie uur geopend worden door wethouder Bert de Graaf met een muzikale omlijsting van Ezra Hortensius.

Thea Figee Utrecht

Thea Figee (Utrecht) is een veelzijdig beeldend kunstenaar. Tussen haar schilderijen en prenten in gemengde grafische technieken en de geblazen glasobjecten is een constante wisselwerking. Zij wordt tot nieuwe werken geïnspireerd door de schoonheid van de natuur, de dynamiek van de constante beweging en verandering, de grootsheid van een herfstlucht, de stille wereld van een sloot met planten en dieren, maar ook de tere schoonheid van een libel. Haar werken getuigen van een invoelende geest.

Bastian van de Schootbrugge Nunspeet

Volgde de Vrije Kunst Akademie Nunspeet. “Pastelkrijt was mijn roeping. Later ben ik overgegaan op olieverf. Hiervoor heb ik privéschilderlessen gevolgd bij Joop Eikenaar te Zwolle. Chris ten Bruggekate was mijn stimulator en inspireerde mij in het  ́kunst ́ leven. Ik krijg mijn inspiratie uit mijn verleden, heden en toekomst. Verder alles om mij heen, wat hoog of laag is, levend of dood.” Zijn stroming is het magisch realisme en het symbolisme.

Gusta van Oosterhout Breda

“Mijn werken met klei is mijn leven, samen ben ik één geheel. Ik volg diverse paden, maak urnen in de vorm van ringen, laat me inspireren door de oorsprong van alles, het zaad en neem soms een speelse sprong naar kleurrijk bont en wol. Voel ik me gevangen in de “professionaliteit” dan permiteer ik me de uitstap naar potten en vazen. Ik maak zo veel mogelijk mijn eigen glazuren, stook elektrisch en raku. Ik geniet met volle teugen en nodig iedereen graag uit heerlijk met mij mee te genieten.”

Nita Veeren Leusden

“Zover ik me kan herinneren heb ik getekend. Toen ik ouder werd ging ik aquarelleren,daarna olieverf op doek. Nu werk ik het liefst met allerlei materialen in gemengde technieken op paneel. Mijn schilderijen zijn soms figuratief,soms abstract en soms beiden in combinatie. Ik hoop met mijn werk de toeschouwer te kunnen bereiken en ontroeren. Met heel veel plezier heb ik ook kinderboeken geschreven en geïllustreerd. Lessen heb ik gevolgd aan de Rietveld-academie in Amsterdam en de academie voor beeldende kunsten in Rotterdam.”