Galerie PolhusGalerie Polhus

Een stille reis van 14 september t/m 26 oktober 2008

Opening op zondag 14 september over "een stille reis" met beeld en geluid door dichter/fotograaf Ruud Knier.

Mariette Duyser Nijkerk

Maakt zelf haar glazuren. Zij bakt van klei de azuur blauwe en raku gestookte potten en schalen, geïnspireerd door de kleuren van de zee. De twee maskers van zee godinnen zijn getooid met zee vondsten.

Kiki Dijkstra Harmelen

Het gebruik van verschillende materialen in soms ongebruikelijke combinaties is kenmerkend voor haar keramische objecten. Zij past haar zelfgemaakte glazuren aan aan de kleur van textiel. Zij experimenteert met wat zich aandient: zink, vilt, hout, enzovoorts - op die manier werkt zij het liefst.

Cees Otte Hoevelaken

Is geboeid door de zee en vooral de Griekse zee. Maar ook zijn prachtige kleurrijke landschappen met poëtische glooiingen, uitgevoerd in acryl of pastel, inspireren hem tot het maken van dichtregels.

Ims van der Tempel Leersum

Hakt, vijlt en schuurt haar creaties uit steen, vindt het ambachtelijke van het houwen het boeiendst. Zij houdt van soepele en sobere lijnen. Haar gestyleerde objecten beelden o.a. coquille en werveling uit.

Anneke Bagerman Hattem

Een co-productie van Anneke Bagerman en Ruud Knier, die o.a. op het Oeral festival vele bezoekers heeft getrokken! Na ook Ameland, nu in de Eerste Nijkerkse Galerie. De filosofie achter deze stille reis is dat niet alleen de “aanspoelsels” deze reis hebben gemaakt, maar dat ook de beschouwer een “stille reis” maakt en als het ware met de ogen gaat jutten, zoeken naar de schoonheid van hetgeen hij ziet!