Galerie PolhusGalerie Polhus

Een nieuw seizoen van 13 september t/m 25 oktober 2015

Vanaf zondag 13 september is er weer een nieuwe expositie:
'EEN NIEUW SEIZOEN'

Deze expositie wordt geopend om 15.00u door Corine Oosterlee.

U bent van harte welkom!

Paul Funcken Udenhout

Paul Funcken (Udenhout) is als beeldend kunstenaar een vakman. Hij beheerst met zijn kennis van de technische aspecten van glas het vormsmelten en combineert zijn glasobjecten met hout, steen of brons. Hij boetseert, hakt, slijpt en smelt het kunstwerk, puurt zijn kennis daarbij uit tot het zìjn beeldwerk is geworden.

In het werk van Paul is een relatie met architectuur  te ontdekken. Zijn inspiratie haalt hij uit antieke of moderne architectuur  maar ook uit primitieve en natuurlijke woonvormen. Hij werkt veelal met het pure materiaal, gekenmerkt door sober of weinig kleurgebruik.

Corine Oosterlee Trémolat

Corine Oosterlee (Trémolat, Périgord/Dordogne, Zuidwest-Frankrijk) is fotograaf, gespecialiseerd in planten in hun natuurlijke habitat. Daarnaast is zij natuurgids en organiseert botanische excursies in haar woonomgeving. De vormenrijkdom van planten en andere vegetatie in een steeds veranderende lichtval blijft haar boeien. Zij ervaart het maken van natuurfoto’s als een samenspel tussen het onderwerp, het fototoestel en haarzelf. Deze samenwerking inspireert haar tot het maken van indringende foto’s. De intensieve kijker kan zich verbeelden de bijbehorende geuren te ruiken en de geluiden te horen. De natuurfoto’s van Corine zijn meer dan foto’s, het zijn vertalingen naar de zintuigen.

Margreet Baas Utrecht

Margreet Baas(Utrecht) wordt gefascineerd door landschapsvormen. Zij brengt dat in haar kunstwerken op een bijzondere manier tot uitdrukking. In de grootst mogelijke eenvoud geeft zij de essentie weer van wat zij als de kenmerken ervaart van het waargenomen landschap. Door de toepassing van verschillende materialen in haar schilderijen schept zij een welhaast surrealistische sfeer. Door het gebruik van draden creëert zij een ragfijn lijnenspel en laat de kijker de landschappen vanuit een bijzonder perspectief beleven.

Barbara Wichers Hoeth Amsterdam

Kleine etsen van jonge vogels soms nog in het nest, geitjes of de drieteenstrandlopers, het werk van Barbara is gevoelig en met de juiste verhoudingen heel knap weergegeven! Het wezen van een dier is niet te vangen, maar ze blijft het proberen. Ze gaat op jacht met potlood en papier en merkt steeds weer dat elk dier exotisch en onbegrijpelijk is.

Brigit van Nassau Roosendaal

Haar werk doet fragiel aan waarbij zij de grenzen van het materiaal aftast en in haar puurheid gebruikt. Ze laat het werk de balans vinden De witte serie is ongeglazuurd en gebaseerd op de klassieke komvorm. De scherf raakt verder verdicht waardoor diepte ontstaat.

“Ik wil de beweging tonen waarbij  herhaling en ritme bepalend zijn"

Voor de blauwe series werkt Brigit met glazuren en pigmenten, blauw en turquoise. Deze versterken het licht wat zo essentieel is voor haar werk.

De komvorm is de basis, de nieuwe constructies komen hier voorzichtig van los.