Galerie PolhusGalerie Polhus

Colors of nature van 13 november t/m 18 december 2016

Een kleurige expositie over natuur en architectuur. En plein-air of in het atelier, met olieverf of acryl, het zijn stuk voor stuk juweeltjes. Onze kust of het Hollands landschap, maar ook het mooie vakantieland Spanje of Frankrijk zal te zien zijn. Daarbij glasobjecten van gerecycled glas in de vorm van kandelaars of kleurig geblazen glasobjecten. 

Roos Schuring Alphen aan de Rhijn

. Zij is een echte plein-air schilder van o.a. landschappen en strand- & zeegezichten.
De verschillende weersomstandigheden kleuren haar landschappen, evenals de invloed van veranderingen in de lichtval die de kleur van het landschap telkens een andere dimensie geeft. Ook de veranderingen die elk seizoen weer met zich meebrengt weet zij in haar olieverven juist weer te geven. Zoals Roos het zelf verwoordt; “ik zet mijn ezel ergens buiten neer en schilder het moment”.
Haar schilderstijl heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld van een realistische tot een meer impressionistische stijl. Haar gevoelige representatie van de werkelijkheid en haar bijzondere kleurgebruik zorgen voor een eigen herkenbare stijl.

Thea Figee Utrecht

Thea Figee (Utrecht) is een veelzijdig beeldend kunstenaar. Tussen haar schilderijen en prenten in gemengde grafische technieken en de geblazen glasobjecten is een constante wisselwerking. Zij wordt tot nieuwe werken geïnspireerd door de schoonheid van de natuur, de dynamiek van de constante beweging en verandering, de grootsheid van een herfstlucht, de stille wereld van een sloot met planten en dieren, maar ook de tere schoonheid van een libel. Haar werken getuigen van een invoelende geest.

Rob Jacobs Hilversum

De schilderijen van Rob Jacobs weerspiegelen zijn innerlijke beleving van de werkelijkheid.

Net als in de jazzmuziek ontstaan zijn schilderijen al improviserend, op haast meditatieve wijze. Hij weet de essentie van licht en sfeer op treffende wijze te verbeelden, zoals broeierige landschappen met warme kleuren en lange schaduwen die een verlangen opwekken. De harmonieuze stillevens geven een mysterieus gevoel van geborgenheid, als bij een thuiskomt. De toeschouwer kan wegdromen in de landschappen en stillevens.De schilderijen zijn geabstraheerd modern, opgebouwd in kleurvakken en transparante lagen met veel verschillende structuren. Hierdoor ontstaat een bijzondere gelaagdheid en weet hij een haast driedimensionaal effect te bewerkstelligen.
Hij schept een prachtige belevingswereld.

 

Gineke Zikken Amsterdam

Al in de tijd dat ik op de kunstacademie zat maakte ik schetsen in de Amsterdamse haven. Daar vond ik wat ik zocht. Heldere vormen en prachtige kleuren. Dat zijn nog steeds de belangrijkste elementen in mijn schilderijen. Ook in de landschappen die als meer “schilderachtig” te boek staan. Ik ben altijd op zoek naar mooie kleuren, vlakken en lijnen.

Ans Bakker Amersfoort


Het glaswerk van Ans is een voortdurend ontvouwen van schoonheid.  Van binnen naar buiten als een oerdrift. Een spanningsveld van bestaande vormen die als vanzelf in een andere vorm vloeien. Krachtig, onstuimig en kwetsbaar maar altijd met een intensiteit die je vol liefde meeneemt naar alle vormen van het leven zelf.

Jessica Homich Leerdam

Glas geeft Jessica Homich (Leerdam) precies die uitdaging waar zij naar op zoek is. Wij, als bezoeker aan een glasblaasatelier, zien meestal het fysieke aspect, het zware werk, maar wat zij, Jessica, als glasblazer ervaart, op de toppen van haar kunnen, is juist de perfecte balans tussen lichaam en geest. Zij ziet het glas als een partner waarmee ze voortdurend in gesprek is. Van glas wordt ze gelukkig. Het materiaal daagt haar nog dagelijks uit. Vrijheid, vorm, de natuur en het hete glas zelf, zijn de grootste inspiraties die leiden tot haar glasobjecten die ze zo perfect mogelijk wil maken