Galerie PolhusGalerie Polhus

Beeldschrift van 17 januari t/m 28 februari 2010

Opening op zondag 17 januari om 3 uur door Lejo den Hertog, muzikale omlijsting door pianiste Sabrina Avakova.

Henk Evertzen Utrecht

Werkte o.a. in klei, was, gips, brons, terracotta, hout. Het werk is onderverdeeld in thema’s, bijvoorbeeld gestapelde beweging, steden, definitio, boeken en penningen. Hij werkte 34 jaar als docent vlakkewerkvormen aan de Hogeschool voor de kunst Utrecht. Hij exposeerde met zijn serie koppen “La perruque”.Henk is helaas op 13 - 02 - 2013 overleden.

Heleen Schaeffner Nijkerk

Zoals de meeste schilders tekent  ook Heleen Schaeffner ( Nijkerk) veelvuldig. Zij houdt van de ingetogen tonen van houtskool en de sobere glans van OostIndische inkt. Juist door het gebruik van zwart-wit komen verborgen structuren aan het licht. Aanleiding voor een werk is meestal de ontroering die een plek teweeg brengt. Terug in het atelier wordt het tekenen ‘componeren’ en zo groeit een landschap dat is doorweven met herinneringen aan andere plekken. Heleen wil bereiken dat de kijker zelf in die plek wordt binnengeleid en er steeds weer naar terugkeert.

Dick Hoogendoorn Gouda

De professie van Dick Hoogendoorn: grafisch ontwerper, parttime docent Ontwerpen aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht 1970- 2003 en docent Ontwerpen Designskolen Kolding (Denemarken) 1995-heden. Hij is een vriend en (ex)collega van de mede- exposanten. Gefascineerd door schrift, ritme, beweging. Gegrepen door lettervormen - één van de oudste communicatiemiddelenen vooral de interactie tussen tekst en beeld. Voor deze expositie gemaakt als computergraphic: een aantal Haiga’s; een combinatie van een Japanse Haiku en een beeld, geïnspireerd op een jaargetijde. In een kleine oplage als Giclée gedrukt. Daarnaast te zien: snel geschreven krabbels als weergave van een waargenomen werkelijkheid.

Joke Evertzen Utrecht

Partner van Henk, ontving haar opleiding bij de bekende glaskunstenaar Frank van den Ham en bij glasatelier Tetterode in Amsterdam. Zij vormt al jaren een team met Henk bij het maken van glaskunst. Zij is de medebedenker van wat gecreëerd gaat worden, waarbij Henk voornamelijk de decoratieve kant voor z’n rekening neemt en Joke de technische realisatie. Werk in veel particuliere collecties.